In de regel komt de vraag voor zorg thuis vanuit een verwijzer, dit kan zijn; een huisarts, ziekenhuis of instelling voor revalidatie. Zij zullen de zorgvraag voorleggen aan Het Zorgpunt. Als wij instaat zijn de gevraagde zorg op een verantwoorde manier te leveren, dan ontvangen wij vanuit de verwijzer een overdracht met daarin informatie over u, de reden waarom u zorg nodig heeft en welke zorg voor u benodigd is.

Onze afdeling cliëntenadministratie zal de gegevens invoeren en vervolgens de zorg inplannen. Het Zorgpunt neemt vóór daadwerkelijke aanvang van zorg contact met u op om in overlegt met u de tijden te overleggen. Na aanvang van de zorg zal de wijkverpleegkundige contact met u opnemen om een afspraak te maken om langs te komen om samen met u een zorgindicatie op te stellen. Deze indicatie is uw legitimatie voor zorg, hierin zal specifiek uw situatie en benodigde zorg beschreven staan. Met behulp van deze indicatie kan Het Zorgpunt de geleverde zorg verantwoorden en factureren naar uw zorgverzekeraar.

Onze medewerkers zullen naast het leveren van de benodigde zorg ook uw situatie en behoefte aan zorg in de gaten houden. Mocht er gedurende deze periode meer of juist minder zorg nodig zijn, dan zullen zij dit in overleg met u laten aanpassen in uw afgegeven indicatie. Ook het waar mogelijk beëindigen van zorg bij herstel zal in overleg met u plaatsvinden.

streamer

Zèlf uw zorg regelen?

Natuurlijk komen niet alle zorgvragen vanuit een verwijzer, het kan voorkomen dat u zelf zorg aanvraagt, al dan niet met ondersteuning van uw huisarts. In Nederland heeft iedereen de vrijheid om zelf een zorgaanbieder te kiezen. Mocht u dus zelf zorg willen regelen via Het Zorgpunt, dan kunt uten alle tijden contact opnemen met ons hoofdkantoor en uw vraag voorleggen. Wij zullen vervolgens bekijken of wij de door u gevraagde zorg kunnen leveren. Is dit laatste het geval, dan zullen wij in overleg met u starten met zorg en zal er zoals boven omschreven een wijkverpleegkundige langskomen om een indicatie vast te stellen.

i.s.m. de zorgverzekeraars